TOP STORY

Tehnici de supravieţuire în ROMÂNIA

Tehnici de supravieţuire în ROMÂNIA Tehnici de supravieţuire în ROMÂNIA
26.01.2009

Rating:

  • Currently 5.00
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  din 2 voturi
Urmărit de un cameraman, aventurierul Bear Grylls îşi foloseşte pregătirea militară şi spiritul îndrăzneţ pentru a demonstra tehnici de supravieţuire în diverse medii şi condiţii meteo extreme. În sezonul al treilea al emisiunii, el îşi conduce telespectatorii prin Transilvania, Turcia, Belize şi Peninsula Yukon, apoi în Republica Dominicană, ajungînd în final în regiunea Bandlands din Oregon.

 

Aceste expediţii recente îl aduc pe Grylls faţă în faţă cu un urs ucigaş, un scorpion veninos, un boa constrictor de aproape trei metri lungime şi nenumărate alte pericole. El este obligat să escaladeze cascade înalte de zeci de metri, să se ospăteze cu excremente de urs şi să se avînte în mlaştini pline de ţînţari şi aligatori – totul în numele supravieţuirii. Valoroasele tehnici de supravieţuire pe care Grylls le prezintă aici au meritul de a fi salvat mai mulţi oameni de la moarte.

Fost membru al forţelor speciale, Bear Grylls a fost instruit ca expert în supravieţuire în armata britanică, are centură neagră în karate şi este un experimentat alpinist de mare altitudine. Grylls şi-a demonstrat spiritul îndrăzneţ prin numeroase realizări inedite, cum ar fi cina servită la cea mai mare altitudine, pe o masă suspendată sub un balon cu aer cald, la 7500 m deasupra nivelului mării, sau prima traversare neasistată a apelor îngheţate ale Atlanticului de Nord, într-o ambarcaţiune gonflabilă deschisă, rigidă. În plus, în 1998, la 23 de ani, Bear a devenit cel mai tînăr alpinist britanic care a cucerit Everestul.

Anul trecut, Bear s-a întors în Himalaya pentru a-şi îndeplini un nou vis: el a încercat să zboare cu o parapantă motorizată pînă la o înălţime mai mare decît a Everestului. Una dintre expediţiile viitoare ale lui Bear îl va purta în fruntea unei echipe prin zonele îndepărtate ale Antarcticii, pentru a promova sursele alternative de energie şi biocombustibilii ca resurse pentru un viitor clădit pe principiile dezvoltării durabile.

Bear vs. Ursul românesc

Setea de aventură a lui Bear îl poartă pînă în inima ţinutului lui Dracula, în Munţii Carpaţi din Transilvania. Pădurile de aici sînt pline de animale de pradă ucigaşe. Nu trece mult timp şi se produce inevitabilul, căci Bear se întîlneşte faţă în faţă cu un urs brun, un mascul de talie mare. Înfruntînd peisajul aspru al acestor munţi, Bear luptă cu defileuri înşelătoare şi stînci calcaroase abrupte, pentru a scăpa cu viaţă.

Tehnicile sale de supravieţuire sînt puse la încercare în momentul cînd, mişcîndu-se cu mare atenţie, iese din raza de acţiune a ursului brun. Apoi Bear descoperă delicatese naturale cu care se ospătează: melci, păstrăvi şi merele dintr-un morman de excremente de urs.

Documentar - luni, 23.00, Discovery

Cuvinte cheie: documentar, Discovery, Transilvania, Turcia, Belize, Peninsula Yukon, Bear Grylls

Copyright © 2014 ProtvMagazin. Se interzice copierea oricăror informaţii din acest site. Pentru solicitarea acordului contactaţi contact@protvmagazin.ro