TOP STORY

Elwira Duda şi Mihai Petre – Poveste de dragoste româno-poloneză

Elwira Duda şi Mihai Petre – Poveste de dragoste româno-poloneză Elwira Duda şi Mihai Petre – Poveste de dragoste româno-poloneză
06.12.2010

Rating:

  • Currently 4.45
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  din 20 voturi
Şi-au vorbit prima dată în engleză. Apoi, el a început să înveţe câteva cuvinte în poloneză, dar nu mai ştie exact în ce limbă i-a spus primul ”Te iubesc!”, nici cum a cerut-o de nevastă. Între timp, ea a învăţat limba română şi, de nouă ani încoace, trăiesc o frumoasă poveste de dragoste... Mihai şi Elwira, un ”Love Story” în varianta româno-poloneză!

 

- Cum v-aţi cunoscut?
Mihai: A fost relativ simplu: amândoi suntem sportivi de performanţă. Prin 2001, îmi căutam o parteneră de dans, nu reuşeam să găsesc pe cineva cu care să fac echipă şi, prin urmare, nu puteam participa la competiţii. Au fost momen­te în care am vrut să renunţ la dans. Însă a apă­rut... Elwira. Şi ea îşi căuta un partener, aşa că am aranjat o întâlnire, la Chişinău - antrenorul ei preda în Republica Moldova. Am mers până aco­lo cu maşina, împreună cu tata. Trei zile am stat în sală, am dansat, am văzut la ce stiluri suntem mai buni şi am decis să ne antrenăm împreună. Pe atunci, comunicam în limba engleză.
- Te-ai îndrăgostit la prima vedere?
Nu. Mi s-a părut o femeie frumoasă, însă nu-mi stătea mie gândul la dragoste pe-atunci. Eram disperat să-mi găsesc o parteneră şi să particip la concursurile de dans. Aşa că am
plecat în Polonia, unde ne-am antrenat câteva luni. Am închiriat un apartament acolo, dar n-aveam nici maşină de spălat nici televizor. Aşa că eu îmi spălam singur rufele, îmi călcam, la capitolul "gătit" improvizam... Apoi, ne-am întors în România.
- Elwira, ţie cum ţi s-a părut Mihai la prima vedere?
Mi-a plăcut foarte mult ca profesionist: ştia exact ce doreşte şi era extrem de disciplinat. Nu ieşea din sală până nu termina tot ce-şi propusese. Ca băr­bat... mai târziu am fost atrasă de el.
- Şi când a început să vă încerce săgeata lui Cupidon?
Mihai: Mai târziu... Nu pot să spun data exactă. Totul s-a petrecut în timp, după ce am început să ne cunoaştem mai bine, să ne descoperim. Cred că amândoi am făcut primul pas, în acelaşi timp.
- Cum "sună" dragostea în limba engleză?
Pentru mine a fost simplu, ba chiar mi-a fost mai uşor să-mi exprim iubirea în engleză... am avut mai mult curaj! Nu mai ştiu în ce limbă am spus primul "Te iubesc!". Cred că am încercat în poloneză... ştiam câteva cuvinte.
- Cât de repede a învăţat Elwira limba română?
Destul de repede, fără ajutorul meu. A renunţat la viaţa ei din Polonia pentru a fi cu mine.
Elwira: N-a fost o trecere atât de bruscă pentru că, la început, petreceam vreo două luni în România, apoi alte două în Polonia... Mie îmi place tare mult în România, e o ţară cu oameni foarte călduroşi, foarte primitori.
- După cât timp ai cerut-o de nevastă?
Ne-am mutat imediat împreună, dar am cerut-o în căsătorie prin 2006. După doi ani, am făcut şi nunta. Nu mai ştiu în ce limbă am formulat întrebarea, important era că ştiam cum sună "Da" şi în română şi în poloneză şi în engleză.
Elwira: Sigur nu în poloneză! Însă a fost cea mai frumoasă surpriză pe care Mihai mi-a făcut-o până acum. S-a întâmplat într-un loc special pentru noi. Nu dau detalii.
- Cine se ocupă de curăţenie?
Elwira, clar! Este foarte ordonată şi păstrează casa lună. Eu, recunosc, sunt mai dezordonat. Cât despre meşteritul prin casă, doar dacă e ceva urgent mă ocup eu. În rest, prefer să-i las pe meseriaşi. Iar de gătit, tot Elwira este specialista. Face nişte sosuri foarte bune, iar, de curând, a învăţat de la mama ei să prepare nişte colţunaşi extraordinari.
- În afară de dans şi de gătit, ce talent ascuns mai are soţia ta?
Ştie să aplaneze foarte bine situaţiile conflictuale, mai ales în cuplu. Este o femeie foarte inteligentă şi ştie cum să iasă cu bine din orice situaţie. Şi e foarte determinată, pune suflet în tot ce face. Ea este cea care are grijă acum de clubul nostru de dans, eu fiind ocupat cu emisiunile de la PRO TV - "Dansez pentru tine" şi "Românii au talent", dar şi cu filmările pentru telenovela "Iubire şi onoare".
- Dar cu socrul tău cum te înţelegi?
Mă înţeleg foarte bine, poate şi pentru că el nu ştie româneşte, iar eu - prea puţin poloneză. Ne traduce Elwira amândurora!
- Cum vă vedeţi peste 10 ani?
Sper că tot aşa! Până atunci, vor apărea şi copii. Nu ne place să ne facem planuri... Important este să fii împăcat cu ceea ce faci şi să ai echilibru în familie.

Cuvinte cheie: Elwira Duda, Mihai Petre, Dansez pentru tine, PRO TV

Copyright © 2014 ProtvMagazin. Se interzice copierea oricăror informaţii din acest site. Pentru solicitarea acordului contactaţi contact@protvmagazin.ro